Electronic Debit System™ este un sistem de tip B2B, o soluție unică, dedicată exclusiv activității de urmărire a debitelor și executare silită, constituindu-se într-un instrument inovativ și deosebit de util pentru beneficiari.
Sistemul a fost implementat și se află în exploatare în cadrul ANOFM.
În cadrul acestui proces, personalul din cadrul departamentelor/compartimentelor de specialitate depun o activitate laborioasă ce presupune emiterea și gestionarea unui număr foarte ridicat de documente, asigurarea informațiilor de la diverse alte insituții ce sunt parte a procesului de urmărire etc.
Lipsa unui astfel de instrument, a unui program informatic specializat dedicat activității de executare silită duce la imposibilitatea evidențierii și administrării eficiente a creanțelor bugetare aflate în executare silită, în toate etapele pe care le implică aceasta, de la constatare, instituire și până la stingerea debitelor.
Electronic Debit System™
Legislația în vigoare instituie reguli clare cu privire la constatarea, urmărirea și executarea debitelor.
Degrevarea personalului de sarcinile birocratice prin utilizarea unui instrument informatic constituie un mod prin care se pot disponibiliza resurse care să fie utilizate în activitatea de asigurare a conformării.

Caracteristici principale: